Målandet

06.09.2018 kl. 23:17

Det bästa som hände i våras var att jag tog målandet tillbaka.

Det har tagit tre år att göra det tillgängligt igen, tre år av att verkligen vilja ta upp det men inte lyckas, av att ibland plocka fram papper och penna och lägga undan dem igen när känslan av att inte vara tillräckligt bra blir för stark, för alla tankar den öppnar dörren till. Jag har trott på att långsamt locka fram målarlusten igen, aldrig tvinga, och därför har det tagit tre år. 

Nyckeln till slut: att få en skoluppgift som visade sig vara just det jag behövde. Förväntningar på att måla men inga krav på att behöva lyckas, på perfektion. Där görandet är viktigare än själva slutresultatet. 

Nu är jag här. Jag målar och jag tycker om personen jag är när jag målar. 

 

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer