Bokåret 2016

25.01.2017 kl. 11:17

 

 

Tänkte sammanfatta förra årets bokskörd! År 2016 läste jag ungefär lika mycket som åren innan, men jag läste fler noveller och betydligt fler ljudböcker (tidigare har jag bara lyssnat på ungefär en ljudbok per år!). En annan sak som förändrats är att jag övergått till att läsa nästan enbart på svenska, istället för 50/50 svenska - engelska. I mars startade jag också mitt bookstagramkonto @boktrasten, har inte varit superaktiv där och planerar inte att bli det heller men jag kommer ändå troligtvis att hänga mer där än på bloggen i vår, det känns som ett mer avslappnat sätt att dokumentera sin läsning/bokglädje på just nu än att planera en massa blogginlägg som ändå inte blir av. 

Hursomhelst, till böckerna! De första är i tryckt form, sen kommer ljudböckerna skilt. Fyllde också i några boklistefrågor som jag plockat här och där men de får ett eget inlägg senare, blev så långt annars. 

Romaner: Jonas Hassen Khemiri - Allt jag inte minns, Lena Andersson - Utan personligt ansvar, Märta Tikkanen - Storfångaren, Amanda Svensson - Allt det där jag sa till dig var sant & Hey Dolly, Lisa Bjärbo - Det är så logiskt alla fattar utom du, Gunnar Ardelius - Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, Peppe Öhman - Vackra människor, Per Nilsson - Otopia, Jojo Moyes - Me Before You, Maria Turtschaninoff - Naondel, Robin Hobb - City of Dragons

Noveller: Gillian Flynn - The Grownup, Jonas Hassen Khemiri - Jag ringer mina bröder (eller är det en kortroman? vet inte), Unni Drougge - Kärlek ända in i döden, Johanna Koljonen - Vellumbarnet, Merethe Lindstrøm - Kyssen, Johanna Thydell - Han tänkte på dem som färger

 

 

Ljudböcker: Astrid Lindgren - Bröderna Lejonhjärta & Mio, min Mio, Jonas Gardell - Torka aldrig tårar utan handskar 3. Döden, Martina Haag - Det är något som inte stämmer, Linda Olsson - Nu vill jag sjunga dig milda sånger

Ljudnoveller: Karin Ström - Stamtavla, Jonas Karlsson - Spår i snön, Gun-Britt Sandström - Början, och så några noveller ur Lyssnerskan av Tove Jansson på Spotify. 

Övriga: Bodil Malmsten - Det här är hjärtat, läste + lyssnade som ljudbok. Nina Åkestam - Meningen med hela skiten. Tove Jansson - Den farliga resan. Säkert nåt mer jag inte minns också. 

 

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer