Men jag ångrar ingenting av det vi gjorde, du kan komma dit du vill om du tror på det

18.11.2016 kl. 17:26

 

Vi klättrar högt på branta trappor, våra platser är nästan allra högst upp på läktarna, nästan vid taket. Härifrån ser man det mesta, nödutgångarna som lyser överallt, folk som springer runt bakom scenen, publikhavets myllrande, dörrar som öppnas och stängs som vita rektanglar i dunklet. Vad man inte ser är skärmarna bakom scenen, inte ordentligt i alla fall. Jag har förberett mig på tusen olika känslor - upprymdhet, glädje, besvikelse, lättnad, sorg, nostalgi, tonårsangst - men jag känner ingenting. Där nere spelar dom som varit ett av mina favoritband och jag känner ingenting. Jag försöker andas djupt, försöker tänka att det inte gör något, försöker lyssna på orden men ingenting når riktigt fram. Likgiltigheten är bekant från förut, den kan inte längre skada mig och efter ett tag går den över men den är så otroligt tröttsam. Jag vill ju bara att saker ska kännas. 

Efteråt lyssnar jag på de andras upplevelser men jag säger inte så mycket, vill inte förstöra och tror inte att någon skulle förstå ändå. Kanske gör ingen det nu heller men bakom en skärm behöver jag inte få veta.

Musiken finns alltid kvar, ändå.  

 

 

Ibland känns det som att det mesta jag skriver om är negativt, att jag inte kan göra något annat, och jag tvekar för om jag ska publicera eller inte, låter inläggen vila i veckor innan jag raderar dem. Men då får det väl vara så. Någonstans måste det negativa få finnas också. 

 

Kommentarer (1)
Som sagt, musiken finns ännu kvar. Man behöver ju inte alltid känna så mycket. Själv satt jag och försökte hålla tillbaka tårarna pga mäktigt och mycket som händer i livet just nu känslomässigt. Kent om någon kan röra runt ordentligt bland känslorna... vill ses snart förresten!
red/johanna18.11.16 kl. 21:05
Ja men åh skulle så gärna ha haft det där istället, går helt i lås av att inte känna saker som borde kännas för det känns som jag tappar kontakten med mig själv. Men jo! Kanske en kaffe nån dag? :)
30.11.16 23:18

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer