Det är som att de hela tiden häller på mer färgglatt strössel på en smältande mjukglass

25.09.2016 kl. 22:41
 
 
 
Efter att ha fått en överdos av ungdomsböcker under gymnasietiden bestämde jag mig i början av sommaren för att ge dem en ny chans. Saknade känslan av att sluka bok efter bok istället för att fastna halvvägs i långrandiga tegelstenar och hade kanske föreställt mig att jag skulle ha hunnit läsa lite fler under sommaren, men tre stycken blev det i alla fall! 
 
Lisa Bjärbos Det är så logiskt alla fattar utom du fick bli den första boken jag plockade ur bibliotekshyllan. Trodde att den skulle handla om utanförskap pga titeln men istället får vi träffa Johan som är olyckligt kär i sin bästa kompis Ester. Jag tyckte om alla känslorna i boken och hur de beskrevs men hade svårt att relatera till gymnasiemiljön och hela grejen med att bo hemma hos sina föräldrar, känns så otroligt avlägset.  Fattar inte heller grejen med pärmen till boken (varför måste hon gömma sig bakom en gardin??) men den var skön att sträckläsa även om slutet kändes rätt så förutsägbart. 
 
 
 
 
 
Till näst: Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius. Jag gillade formatet väldigt mycket, hur hela berättelsen är uppbyggd genom små fragment på några meningar per sida utan desto mera extra utfyllning. Lite klyschig kanske men det gjorde absolut ingenting när beskrivningarna var så mitt i prick (förresten är väl kärleken alltid mer eller mindre klyschig?). 
 
 
 
 
Otopia av Per Nilsson var kanske en av de intressantaste böckerna jag läst hittills i år. Har lite svårt att komma fram till om jag gillade den eller inte, men mycket att fundera på hursomhelst. Om hur vi ser på samhället, relationer, familj, kärlek, arbete, vilket liv vi vill leva. Ibland fastnade jag i alla de korta meningarna, ibland blev jag inspirerad istället. 
 
 

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer