Hur man mår

29.05.2016 kl. 16:01

 

Det är svårt att skriva om hur man egentligen mår. Svårt för att man inte vet vem som läser, svårt för att man vet. Svårt för att depression och utbrändhet är så tabubelagda ämnen i vårt samhälle, svårt för att man blir så utelämnad, svårt för att man skäms. Jag trodde att det skulle vara lättare vid det här laget, att behovet av att dölja och släta över skulle ha tonat bort och försvunnit. Istället skäms jag. Jag skäms för att jag mår dåligt trots att jag är så otroligt lyckligt lottad på så många sätt, för att jag behöver så mycket hjälp och för att det är så mycket som jag inte klarar av. Jag är rädd för att folk ska döma mig, tycka att jag borde ta mig i kragen eller att det är mitt eget fel, tycka att jag är bortskämd, lat eller rätt och slätt konstig. Att de inte ska förstå. 

Det är svårt att skriva för att det är svårt att hitta orden. Ord som är nerskrivna blir så slutgiltiga och definitiva. Jag vill att min återgivning ska vara exakt, inget får förminskas eller förstoras, glömmas bort eller vinklas fel. Men hur jag än försöker kommer jag aldrig att kunna beskriva verkligheten exakt som den är. 

Det är svårt att skriva för att man tvingas tänka på sånt man helst bara skulle glömma, sånt som ändå dyker upp igen förr eller senare men som gör ont att dra upp till ytan. 

Ändå tänker jag skriva, för jag tror att det är viktigt och jag tror att det behövs.

 

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer