En vårlista i mitten av juni

18.06.2016 kl. 15:40

 

 

En grej som är väldigt typisk mig: att påbörja ett blogginlägg, tröttna och sedan aldrig göra klart det, alternativt lägga upp det tre månader senare. Här kommer alltså Ratatas vårlista (med modifikation)!

Har våren varit som du tänkt dig?

Ja ungefär! Vet inte riktigt vad jag förväntat mig men hade kanske hoppats på att må lite bättre. Samtidigt har den varit väldigt fin på så många sätt men all onödig ångest skulle jag helst skippa i framtiden. Ändå en bra vår. 

Hur såg ditt liv ut förra våren?

Annorlunda. Jag bodde i en annan lägenhet i en annan del av stan och hängde mest på helt andra ställen med människor som inte längre är här. Kämpade med studierna som kändes som att kravla upp för ett berg som aldrig tog slut men började också nysta upp en del trådar. Känns bra att saker förändrats även om jag kan sakna vissa grejer, som alla luncher/kaffestunder/spontana middagar med Anna & Saara och att ha dubbeldejt med Nanó & killarna varteviga veckoslut (</3).  

Hur hoppas du att våren blir i år?

Nu är ju våren förbi men jag hoppas att sommaren blir gladare. Glädje och positivitet känns kanske som det jag behöver allra mest just nu, resten går lättare av bara farten. 

 

 

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?

Så svårt att svara på men jag hoppas jag mår bättre, är kreativare, har fler underbara människor i mitt liv och har kommit en liten bit framåt i mitt livspussel. 

Har du haft några särskilda vårprojekt på g?

Att fixa och ordna i lägenheten + hitta en vardag jag trivs i har nog varit mina största vårprojekt och pågår ännu. Skulle så gärna skriva att jag haft nåt kreativt projekt på gång, mitt vardagspussel blir så futtigt när jag pratar om det högt. Kanske inte så mycket för att det känns futtigt att vilja satsa på sitt mående men för att det känns som något som alla andra verkar ha under full kontroll eller åtminstone ganska många procent mer under kontroll än vad jag har. Små kreativa projekt passar i alla fall finfint in i det större må bra-projektet så hoppas på fler såna i framtiden. 

Vad önskar du dig i sommar?

Sinnesro, inspiration, ork. Kompishäng, fint väder, läslust, skaparglädje, saker att göra. 

 

 

Vem/vad är din vårförälskelse?

Min nya lägenhet, definitivt. Förra söndagen kom jag tillbaka hit efter två veckor borta och blev så glad över den att det nästan gjorde ont. Nu har jag blivit lite hemmablind igen och stör mig på allt som är halvfärdigt och råddigt och att det blir så kvavt under varma dagar men på det stora hela har jag haft en så otrolig tur som fått flytta hit att jag knappt kan fatta att det är sant ibland. Är så tacksam för all hjälp jag fått och för alla som kom hit och åt och sov och höll mig sällskap den första tiden, behövde verkligen det. 

Fem saker som stoppar vårkänslorna.

Takatalvi, ångest, akne, pollenallergi och allt damm som blåser omkring på gatorna och fastnar i ögon och näsa. 

Har du redan några sommarplaner?

Om jag ska vara ärlig så har jag haft obehag för sommaren varje år sedan långt tillbaka och det förstör våren lite grann för mig. Istället för att se fram emot allt fint oroar jag mig över att ryckas loss från mina vanliga sammanhang och all ångest som den förändringen oftast innebär. Jag älskar sommaren då jag har lagom mycket att göra, bra sällskap och får vara på platser jag trivs på men oftast för den främst med sig sysslolöshet och en stark tomhetskänsla som jag är livrädd för och därför tar det emot att räkna upp sommarplaner när man inte har så många. 

 

 

Årets sommar har jag i varje fall inlett med att vara utställningsvakt åt Vanessa i Helsingfors ett par veckor (stal bilden från hennes blogg!) och nu jobbar jag på ett sommareftis fram tills midsommar. Det var så otroligt välbehövligt att komma bort ett tag, få träffa andra människor, sitta i ett vackert galleri och läsa böcker, lära mig hitta lite bättre i stan och hänga i Saaras fina lägenhet med utsikt över bergochdalbanor, och även om heltidsjobbet just nu egentligen är lite för tungt för mig och jag är sur och grinig över att behöva vara på jobb kl 7.30 känns det så jäkla bra att ha något att göra istället för att bara flyta omkring och vara borttappad. Resten av sommaren vet jag inte riktigt hur den blir men ska i alla fall syskonhänga i nåt berg, åka till Stockholm för att kolla på Veronica Maggio (!) och vara ledig en hel del. Vill läsa böcker, hänga med bra typer och kanske åka iväg på nåt till litet äventyr. 

 

Kommentarer (4)
VERONICA MAGGIO I SOMMAR
Nanó19.06.16 kl. 16:52
JAAAAAA !!
21.06.16 23:09
det skulle komma ett hjärta dit men jaja
Nanó19.06.16 kl. 16:52
det är ok, kan fixa hjärtan <3 <3 <3 <3 <3
21.06.16 23:10
Jag skulle jätte jätte gärna hänga lite med dig i sommar! Har seriöst noll vänner i stan numera (som har tid att hänga, vissa gör inget annat än jobba känns det som) och det skulle vara skönt att hänga med nån annan än bebis och sambo ibland... plus att du verkar kiva och vettig (hehe)! Är himla dålig på att vara social och hitta nya vänner men känner att det skulle vara bra för mig så jag tar mig i kragen nu :)
Johanna19.06.16 kl. 19:50
Men ja! Jättegärna! Blev så glad för den här kommentaren, har helt samma problem :)) Skriver mera åt dig på facebook!
21.06.16 23:12
Förstår din förälskelse och delar den litegrann med!
P.S. Spontanmiddag snart igen
Saara20.06.16 kl. 16:02
Hihi är nog kär i din lägenhet också ;) jaaaaaaaa!! kom till Åbo <3
21.06.16 23:14

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer