Ratatas reselista

03.02.2016 kl. 17:06

 

 

Hur länge varade din längsta resa?

Tror det var när jag åkte på språkresa till Torquay i England som femtonåring med en kompis. Vi stannade i en månad och det var också första resan utan föräldrar med. Vädret var kallt och regnigt, jag var besviken på engelskaundervisningen och min kompis hängde mest med folk som pratade finska men det var också olidligt spännande att åka iväg själv, jag blev förtjust i landet och vi köade utanför den lokala bokhandeln vid midnatt när sjunde Harry Potter-boken släpptes. 

Vad är ditt favoritsätt att resa på?

Tåg så länge det är någorlunda tyst i vagnarna, älskar att bara kunna sitta och titta ut ifred eller försjunka i en bok. Mitt favorittåg hittills: Shinkansen (höghastighetstågen) i Japan, folk var så tysta och gick till och med ut ur vagnarna för att ta emot telefonsamtal. Värsta tåget: Åttans tåg från Åbo en lördag kväll med alla fyllon som varit på kryssning med Sverigebåten. 

Berätta om en resa som inte blev som du trodde.

Skottland, april 2012. Det var kallt och ruggigt både inne och utomhus, det kom regn, snö och hagel på samma dag, jag hade bara dåliga skor och vi grälade nästan hela tiden. 

 

 

Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Kanarieöarna. 

Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

Kom hit på våren eller sommaren, ta en glass vid ån, gå på nåt museum eller på en utställning och ät nåt gott. Annars vet jag inte riktigt, uppskattar Åbo mera som stad att bo i än att resa till. 

Har du några måsten i reseväskan?

Kamera (även om telefonkameran nuförtiden duger ganska bra), öronproppar, hörlurar, nagelsax (är beroende av att få klippa mina naglar kortkortkort och börjar bita på dem ifall jag inte har sax med). Bra reselektyr såklart, oftast börjar jag packandet med att välja vilken bok jag ska ha med. 

Vad är den sämsta resan du gjort?

Japan 2014. För att jag mådde skit och hade dåligt samvete konstant över att jag inte förmådde uppskatta resan tillräckligt. Inget fel på Japan som land däremot, åker gärna tillbaka någon gång! 

 

 

Vart skulle du vilja åka just nu?

Skulle gärna komma iväg på den där interrailen genom Europa som jag drömt om så länge, måste bara hitta passligt resesällskap (skrik hej om du vill komma med!). Sen finns det många naturresemål jag gärna skulle vilja se, berg och öknar och regnskogar, men jag är lite rädd att de platserna inte ska leva upp till bilderna i mitt huvud. 

Vart vill du absolut inte åka?

Det finns ingen specifik plats jag absolut inte vill åka till men jag vet två saker jag inte vill ha med på resan: sällskap jag inte kommer överens med och reseångest. 

Har du någon resa inplanerad inom en snar framtid?

Inga definitiva planer ännu men vill gärna åka till Lappland snart och en sväng till Köpenhamn för att hälsa på Milia i vår!

 

Kommentarer (1)
I love these pictures!

http://seasonsofmari.blogspot.fi/
Mari K.21.06.16 kl. 09:37
thank you!
21.06.16 23:07

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer