Belgien i september

24.11.2015 kl. 23:37

 

 

Reseinlägg är kanske inte riktigt min grej och sånt här känns så otroligt fjuttigt och ytligt med tanke på allt hemskt som händer i Europa just nu (skriver "Europa" eftersom de hemskheter som händer på andra håll i världen aldrig hindrat mig nämnvärt från att skriva ytliga blogginlägg) men jag tänkte i alla fall att jag skulle berätta lite om när jag tog ett flyg till Bryssel för tre månader sedan. Världen är ju inte alltid bara vidrig även om det känns så ibland. Märkte hursomhelst att jag råkade ha en bunt telefonbilder i samma färgskala och eftersom sånt gör min obotliga inre perfektionist löjligt nöjd så kommer här några såna (vilket såklart betyder att bilderna knappast är representativa för resan som helhet). Jag fotade lite analogt också men filmrullen ligger ännu oframkallad i kylskåpet så resultatet av de bilderna är tillsvidare ett mysterium. 

 

 

Målet med resan var såklart att hälsa på Nanó! Jag hade aldrig varit i Belgien förut (åka tåg igenom räknas väl inte?) och efter att ha läst hennes blogg i tre-fyra år och insett att jag kanske fått en lite för stor del av min uppfattning om landet därifrån var det spännande att få åka dit och se med egna ögon. 

Det första vi gjorde var att ta tåget till Bornem där vi spenderade ett veckoslut hos Jeroens familj, åt god mat, sov för länge (okej bara jag), promenerade i parken, gosade med kattungar, drack körsbärsöl, cyklade omkring bland byarna och klappade getter på en djurgård. Vädret var desvärre kallt och regnigt men familjen var hur gullig som helst och det var fint att få uppleva nåt annat än det man har möjlighet till som en vanlig turist. Jag blev fascinerad av alla lustiga belgiska hus, det här var kanske min favorit. 

 

 

Tillbaka i storstaden Antwerpen sprang vi på loppisar, åkte spårvagn, drack kaffe som egentligen var lite för dyrt, åt världens godaste mat i kinesiska kvarteret och gick runt på stan. Mest hängde vi kanske ändå på Ratatas huvudkontor (dvs. i Nanós etta), drack te, åt billig mat och umgicks så mycket att vi blev trötta på varandra. Solen tittade fram och det var så skönt att kunna gå utan jacka utomhus, skulle gärna byta den finska hösten mot den belgiska. 

 

 

Jag fick hela tiden flashbacks till tiden då jag precis flyttat till England för att det var så mycket som påminde. Husen, maten, klimatet, inomhustemperaturen, ljuset, den typiska flunssan, växtligheten, kaninerna längs järnvägsspåret, kranvattnet, alkoholpriserna, stämningen, människorna. Fick hela tiden nypa mig själv i armen för att komma ihåg att jag bara skulle stanna en kort stund. En och en halv vecka var ändå en ganska bra stund för en resa, kändes som man hann se en hel del utan att behöva stressa runt som det lätt blir på resor där man måste betala för boendet/äta ute och kanske inte har råd att stanna så länge. Bra utgångspunkt för folk som mig som lätt får ångest av att allt är annorlunda med andra ord, nu hann jag landa ordentligt vilket var skönt. 

 

 

Efter några dagar anlände också Caroline som är mycket bättre än mig på att skriva reseinlägg! Här finns t.ex. ett inlägg från första dagen vi var där alla tre, väntar ivrigt på fler av hennes resebilder. Att shoppa hör vanligtvis inte till mina favoritsysselsättningar men blev av någon anledning jättepeppad på det i detta sällskap och ville köpa hela världen (händer typ aldrig?). Dessutom är Antwerpen en så vacker stad på sina håll med en massa fina gamla byggnader. 

 

 

Nästsista dagen tog vi tåget genom Nederländerna till ett dimmigt Amsterdam, besökte fotomuseet, gick runt på stan och knäppte tusen bilder på kanalerna. Vill åka tillbaka dit något tag! Sen var det dags att vinka hejdå till Belgien och denna fina tjej som bor alldeles för långt ifrån Åbo fast hon bara är ett chattmeddelande bort <3

 

Kommentarer (3)
Lämplig färgmatchning av kläder & säte på sista bilden :') Belgien blev mycket gråare och kallare när ni åkte hem, på många sätt och vis. kram
Nanó25.11.15 kl. 18:19
Jepp, det var ju därför jag måste ta en bild hihi :D kram!
05.12.15 15:49
Tala om perfekt färgmatchning på alla bilder!! Mmmm! Jättefina foton. Jag får prestationsångest av dina inlägg (SKOJA). haha. Lovar sätta fler bilder från resan snart ;)
Caroline25.11.15 kl. 22:20
HAHA! Jag får prestationsångest av min egen hjärna... men blir ju så nöjd när det blir rätt :') Tack! Jaaa det ska du för jag klarar bara av att lägga upp bilder om de passar ihop ;) PS. nu matchar alla mina blogginlägg i misstag, måste verka helt manisk.
05.12.15 15:56
Älskar bilderna i det här inlägget! Blir så himla ressugen.
Sandra16.01.16 kl. 09:30
Va roligt att höra, tack! :)
19.01.16 00:01

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer