Mörkret

21.11.2015 kl. 15:06

 

En dag i april stod vi utanför ett café vid åstranden och pratade om livet, hur allting kändes mycket lättare nu när dagarna var långa och solen äntligen var tillbaka. Om hur vi knappt stod ut med tanken på att det någon gång skulle bli höst igen, inte visste hur vi skulle orka leva. Vi slog undan tanken och försökte fokusera på nuet istället. 

Nu är den hösten här och jag har orkat och mått så mycket bättre än jag trodde var möjligt, kanske tack vare solen som inte lämnade oss lika tidigt som vanligt eller frånvaron av studier (som kanske behöver ett helt eget inlägg). Men just precis här nånstans i mitten av november slog höstdeppigheten till ändå, det känns som en grå hinna lagt sig över själen och jag orkar knappt släpa mig upp ur sängen. Kan man gå i ide fast man är en människa och inte ett mumintroll?

 

Kommentarer (2)
Skulle vara skönt att vara ett mumintroll, i synnerhet vintertid. Men det är faktiskt inte så otroligt lång tid tills mörkret vänder och blir ljus igen, för att försöka vara optimistisk. :) Kanske vi skulle ta den där kaffe-/te-/glöggkoppen snart, för att glömma dysterheten?
Fanny21.11.15 kl. 16:56
Det är sant! Jag blev faktiskt på mycket bättre humör efter att ha skrivit det här inlägget, bestämde mig för att det inte alls är för tidigt för att börja julmysa och plötsligt kändes november mycket trevligare. Snön och solen hjälper också. Men jaaa det tycker jag absolut! Kanske nästa vecka? Är du påväg på bokcirkeln? :)
24.11.15 21:08
Jag tänker precis likadant (skrev också om det hihi) Vore så gött att gå i ide!
Andas22.11.15 kl. 23:11
svarade på din blogg! ;)
24.11.15 21:15

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer