Att resa med sig själv

01.11.2015 kl. 23:13

 

 

För ett år och fyra månader sen var jag i Japan (!) och har sedan dess tänkt att jag ska skanna in mina filmrullar ordentligt, redigera bilderna och göra ett reseinlägg i bloggen. Det finns två orsaker till att det inte blivit av. För det första blev största delen av bilderna inte alls som jag tänkt mig (antingen har jag ställt in skärpan fel eller så är det något underligt med filmen) och jag kan knappt titta igenom dem utan att bli besviken. För det andra är det så att också det bästa och finaste i livet blir rätt meningslöst när man inte mår så bra. Det skulle vara så lätt att göra om verkligheten till en glansbildsversion eller att bara utelämna skuggsidorna, på bilderna syns det ju inte ifall jag var lycklig eller hade ett stort tomt hål på insidan då jag knäppte dem. Men jag tror inte att världen behöver fler glansbilder. 

 

 

Istället tänkte jag skriva ut det som varit så svårt för mig själv att acceptera: jag var trött, ledsen och hade ångest en stor del av resan, och kände mig dessutom skuldmedveten över det eftersom jag tyckte att jag borde ha varit gladare när jag nu äntligen var där (vilket förstås bara gjorde saken värre). Såklart fanns det också stunder som jag njöt av och jag ångrar inte resan i sig, men jag hoppas och önskar att jag får åka till Japan pånytt någon gång då jag mår bättre, för något fel på landet var det verkligen inte. Just nu har jag inte lust att åka på någon längre resa, jag vet ju att jag har mig själv med mig hur långt jag än åker. 

 

 

En hel del vackert fick vi hursomhelst se och några av bilderna blev rätt så lyckade, så här kommer i alla fall lite klippor vid Stillahavskusten, nationalmuseet i Tokyo och ett gäng heliga hjortar i Nara. 

 

Kommentarer (6)
Fina bilder! Men låter jobbigt, kram!
Fridas djurblogg01.11.15 kl. 23:38
Tack! Och kram <3
06.11.15 14:57
så fina bilder och ett så uppriktigt, skört inlägg. verkligen. kram
Hanna Sofia02.11.15 kl. 00:28
Tack Hanna, kram!
06.11.15 14:57
"Jag tror inte att världen behöver fler glansbilder. " - klockren beskrivning av ett helt samhällsproblem som bara handlar om fasader. puss & kram, vi ses ikväll!
Nanó02.11.15 kl. 14:01
jaa! lite kul sammanträffande att den där videon med modelltjejen kom upp typ dagen efter det här inlägget, fint att det finns många som tänker i samma banor. puss!
06.11.15 15:00
Så vackra bilder Julia! Du kan allt möjligt du :)
Riina02.11.15 kl. 20:01
Tack Riina :) du också!
06.11.15 15:01
Jag tror att det är ganska vanligt att man inte alltid mår så bra när man reser länge eller längre bort. Förväntningarna är höga, det blir ofta långa intensiva dagar och samtidigt så får man ganska lite egentid. Vill på inget sätt lägga likhetstecken mellan de svårigheter man upplever under en långvarig nedstämdhet och några dåliga semesterdagar, men tänker bara att känslan av en resa inte blev som man tänkt sig är lite den samma. Förstås kan man alltid besöka länderna igen och, som du säger, man ångrar ju sällan en hel resa ändå, även om den inte var så enkelt. Hur som helst, störtgillar de två sista bilderna!
E03.11.15 kl. 14:11
Ja men exakt så! Har tänkt på det också, att det säkert är ganska vanligt även om man inte mår dåligt, men tycker inte att det nånsin pratas eller skrivs om det, oftast är reseskildringar överväldigande positiva. Ganska ironiskt också att en av de få stunderna jag kände mig genuint lycklig på den här resan var när jag fick sitta helt ensam i en het källa i en timme, hade verkligen mått bra av mer egentid och ett lugnare tempo :D Och tack!
06.11.15 14:56
SÅ fint skrivet och SÅ fina bilder. det är så underbart ärligt och naket, men det är samtidigt hemskt att du mått så dåligt. du skriver så att det verkligen känns när man läser.
Caroline04.11.15 kl. 21:35
och du skriver kommentarer som får en att vilja skriva mera <3 <3 <3
06.11.15 15:03

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer