Regn, sol, regn, sol, regn

05.08.2015 kl. 23:52

 

 

Ratatas väderlista kommer till undsättning i brist på annat spännande innehåll i denna blogg! 

 

I vilket väder läser du helst en bok? Alla väder går bra! Läste en gång om någon som tyckte att man absolut inte skulle få läsa på sommaren utan bara ägna sig åt carpe diem och att njuta av vädret till 100%, verkar ganska dömt att misslyckas tycker jag. En bra bok gör vilketsomhelst väder bättre. 

Föredrar du kontinental (snöfri, grå, plusgrader) eller nordisk (snöig, vit, minusgrader) vinter? Nordisk! Men skulle gärna byta ut den kalla slaskiga våren och hösten mot dem i varmare breddgrader. 

Hur ser det perfekta höstvädret ut enligt dig? Lite så där krispigt höstigt i luften med doft av fuktig jord men annars varmt och soligt! 

Vilket väder är bäst för studier/jobb? Lite lagom regnigt mittemellan-väder. Fast vem försöker jag lura, får inte värst mycket gjort oberoende av väder om det inte är nåt praktiskt jobb som typ att vakta barn eller fiska i soluppgången (i så fall: sol, tack!). 

Vad är den högsta temperaturen du vistats i en längre tid och hur var det? 39 grader på Kreta en vecka, trodde jag skulle dö först. 

Påverkar vädret dig känslomässigt? Absolut! Speciellt under vinterhalvåret kan en gnutta sol göra under, men varma somrar brukar jag å andra sidan deppa en del när vädret är som varmast, får ångest när det blir så hett att man inte kan sova. Skulle inte tacka nej till lite värmebölja just nu dock. 

Om du fick bestämma maxgränsen för minusgrader under vintern, var skulle din gräns gå? Minus tjugo?

Vad gör du en regning sommardag? Läser en bok, badar bastu, drömmer mig bort i dimman, somnar i soffan eller spelar Final Fantasy med min bästa partner-in-crime Caroline

Vilken är den lägsta temperaturen du kan tänka dig att ta en "skön promenad" i? Allt beror på kläderna. 

Var spenderar du hellre en dag - Arktis eller Sahara? Så svårt, hatar kyla men klarar inte av hetta heller. Men Arktis om jag får ha bra kläder och utrustning, skulle gärna se norrsken.

 

Kommentarer (1)
"Allt beror på kläderna" - vilket diplomatiskt svar :P
Nanó06.08.15 kl. 23:39
Nåjo men så är det ju ;) dessutom har det varit så svala vintrar på sistone så har inte alls koll på vad som känns "för kallt" :O
08.08.15 19:05

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer