(hittills)

27.07.2015 kl. 15:57

 

Jag vet inte hur jag ska beskriva sommaren.

Ska jag skriva om när jag kände lyckan bubbla i magsäcken, när jag kunde alla orden i refrängen, när vattnet i viken smekte min kropp, när jag sträckte mina händer mot stjärnorna och drog in nattluften. När vi plockade blåbär och blev myggbitna som bara vad, när jag fick ett brev från min syster med beskrivningar av djur hon mött på andra sidan jorden, när vi rymde undan drakar och klockan plötsligt var två på natten, när läslusten skymtade till efter en lång frånvaro, när vi satt under eken i åskan och drack vin, när du la näsan mot min axel och sa att jag doftade sol. När jag stod högst upp på klippan bedövad av utsikten, när vi band kransar av vallmo och prästkrage i natten som egentligen var gryning, när jag cyklade hem efter en oväntad jobbtur, när jag drabbades av lusten att teckna igen och grävde fram papper och penna, när jag stod under träden som sjöng i regnet, när jag frågade dig om du hade lust att träffas och du svarade att du tänkt fråga mig samma sak. 

Eller ska jag skriva om de nätter jag legat vaken och känt mig värdelös, det dåliga samvetet över obesvarade mejl, ångesten inför framtiden, skolarbetet som inte kom nån vart, de gånger jag känt mig utanför, alla dagar jag tvivlat på mig själv, känslan av att missa tåget för sjuhundrafemtionde gången, osäkerheten och beslutsångesten, avundsjukan, självföraktet. 

Jag vet inte, så jag låter det vara. 

 

Kommentarer (7)
Aaargh så fint skrivet! Sitter här på sängen och lyssnar på vinden och din text känns så fängslande. kram!
Nanó27.07.15 kl. 16:42
Underbar text. Hjärta!
linnea p.27.07.15 kl. 17:56
Instämmer med skribenterna ovan. Härlig text!
Satu27.07.15 kl. 18:11
Så vackert! Du är så begåvad min vän! :)
Frida 27.07.15 kl. 19:31
Fokusera på den långa fina delen! Verkar tusen gånger bäst och bra för dig! Låt sommaren va så. Kram!
hani28.07.15 kl. 00:43
Alltså tappar andan så vackert skrivet. *_*
Caroline28.07.15 kl. 00:45
alltså blir helt rörd av era kommentarer, tusen tack alla fina!! kramar x 1000 <3
29.07.15 00:04
tycker du lyckas med att beskriva sommaren som den är, på riktigt inklusive glädjerus och ångest. Det gör texten stark!
H29.07.15 kl. 17:23
Tack Hanna! Jag tycker ofta att sommaren är lite överhyjpad, kanske det märks :D
03.08.15 22:46

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer