Ratatas sommarlista

06.06.2015 kl. 01:03

Åland 2013

Sommaren är här! Vad ska du göra nästa vecka?

Tänkte först skriva ingenting men nästa vecka har jag faktiskt planer! Ska åka till Göteborg och Sveriges västkust med mina föräldrar och lillebror, har inte riktigt koll på vad man kan göra där ännu så släng jättegärna in en kommentar ifall ni har tips! Att resa med familjen är alltid något av en risk, å ena sidan blir jag ofta väldigt apatisk och deppad på familjeresor av diverse orsaker men å andra sidan behöver jag verkligen en liten paus och att se Göteborg skulle nog vara fint. Ser mest fram emot att besöka svenska bokhandlar, haha. 

Tre saker du vill göra i sommar.

Stjäl svaret från Caroline: Vara vid havet, läsa, måla. Och skriva. Och umgås med bra typer. Och må bra, men det är ett så flummigt begrepp att jag inte vet om det är uppnåeligt. 

Tre saker du INTE vill göra i sommar.

Ha ångest, grubbla, tänka på döden.

Vad blir din sommarplåga 2015?

Har lyssnat på denna fina som jag hittade på Josefins blogg på repeat i flera dagar i rad, räknas det?


Landet eller stan?

Landet och havet helst, fast Åbo visar verkligen sin bästa sida på sommaren. 

Vilka dofter får dig att känna att sommaren är här?

Nyklippt gräs, grillmat, solskyddskräm på hud, den där unkna lukten när man kliver in i en bil som stått i solen hela dagen, rutten tång vid havet och doften av våt jord när det precis slutat regna. 

Vad är sommarmat för dig?

Allt som är grillat (halloumi helst), nypotatis, jordgubbar med grädde, ärter som man köper från torget, cider, glass!

Sommarjobb - ångest eller glädje?

Sommarjobbsångesten inleds traditionellt i december varje år och avslutas i juni-augusti, beroende på hur länge det tar för en att acceptera det faktum att man blivit utan jobb IGEN. Men egentligen känns det som en liten lättnad att jag inte fick någon av de praktikplatser jag sökte, hade nog inte orkat jobba på en forskningsstation ändå. Den här veckan har jag ändå fått vara inhoppare på sommareftis/dagsläger för barn ett par dagar, skulle gärna ha det som heltidssommarjobb!

 


Vilka böcker ska du läsa?

Kanske dom här? Är också nyfiken på Drömfakulteten, Not That Kind of Girl, The God of Small Things, Hey Dolly, boken om Tove Jansson av Tuula Karjalainen och en massa annat. Finns alltid helt för lite tid för alla böcker man kunde läsa. 

Vad är din värsta sommarinsekt?

Fästingar, bromsar, myggor, stora spindlar och myror som kryper in i öronen på en. (Fast fästingar och spindlar är ju inte alls insekter.)

Har du tänkt besöka några särskilda platser?

Sverige nästa vecka, Åbolands skärgård, mina systrars landeställe i Borgå skärgård, Kyrkslätt, Helsingfors säkert och hoppas lite på nån annan längre resa också. Till Esbo tänker jag inte flytta över sommaren, där finns ingenting som lockar. 

Vad är det somrigaste plagget du har?

Köpte nya shorts för första gången på flera år nyligen så säger väl det. Eller den här blåa långkjolen som jag fyndade i mammas garderob förra sommaren. 

 


 

Sommarregn - ja eller nej?

Absolut, så länge det inte regnar hela tiden. 

Har du tänkt utmana dig själv i sommar?

Jo! Vill så gärna hitta tillbaka till skaparglädjen jag kände som yngre, så mitt mål för sommaren är att börja rita och skriva igen och säga hejdå till prestationsångesten som alltid ska lägga sig i. Försöker intala mig själv att det inte behöver bli bra och huvudsaken är att jag gör det för att det är roligt, men det är svårt att trolla bort tankemönster som satt sig i hjärnan sen flera år tillbaka. Sen skulle jag vilja lära mig skejta lite mer!

Och till sist - din bästa sommarrutin!

Hehe, rutiner är verkligen något som brukar saknas i mina somrar och som jag säkert skulle må bättre av. Nästan vadsomhelst går bra bara det händer något nån gång. 

 

Kommentarer (4)
Åh vad kul att ni ska hit! Har lite tips i min blogg under Göteborg om du vill kolla. Annars så älskar jag att strosa runt i Slottsskogen (kl.14 matar dom sälarna o 14:30 pingvinerna, tajma in det!) eller Botaniska för det är så grönt o vackert. Roliga o fina butiker runt Vallgatan-Magasinsgatan (bla butiken där jag jobbar :) o vid Magasinsgatans parkering finns flera food trucks med massa god mat! Röhsska museet e mitt favvomuseum! Längs tredje långgatan finns en massa bra restauranger! Vilka ställen ska ni besöka på Västkusten? Så fint längs hela! Hoppas det blir en fantastisk resa :)
hanoscha06.06.15 kl. 10:13
Jaaa din Göteborgsguide måste jag absolut kolla in! Tror vi ska övernatta i Lysekil så blir säkert däromkring, och sen Göteborg lör-mån (hör av dig om du är hemma och vill ta en kaffe :) ) TUSEN tack för tipsen!!
06.06.15 12:36
Ja men gärna! Är det nu kommande lördag ni är i Gbg? Jag jobbar i butiken 11-16! Men tar gärna en kaffe söndag eller måndag annars :)
H07.06.15 kl. 22:14
Jo inkommande, jee va roligt! :D kanske söndag skulle vara bäst, tror vi startar rätt tidigt mot stockholm på måndag. Men jag kan leta upp dig på facebook och skicka ett mess :)
08.06.15 22:07
vad kul med shirley jackson! läst mer av henne? :)
the printed word28.06.15 kl. 12:15
jamen hurra såg nu att du läst we have always med rekommendation av mig! känner mig hedrad haha! älskar den.
the printed word28.06.15 kl. 12:17
haha ja! köpte den utan att läsa baksidan och blev mycket nöjd, bra rekommendation :) jag skulle gärna läsa mer av henne men tycker hennes böcker är lite svåra att få tag på, måste kanske beställa nån av dem från nätet.
04.07.15 16:05

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer