Bloggandet

16.06.2015 kl. 23:27

 

bild: ratata.fi/evenemang

Imorse kom jag hem från Lysekil och Göteborg och sen dess har jag bara suttit hemma i pyjamas. Gick verkligen in för att försöka njuta av resan (åt glass nästan varje dag, köpte ett par böcker jag annars inte hade unnat mig och tog bilder på utsikten) och det funkade såpass bra att jag sista kvällen fick ångest över tanken på att komma hem igen och behöva grubbla över vad jag ska ta mig till resten av sommaren (eller livet). En vecka semester från uppsatsskrivandet och grubblandet gick alldeles för fort. 

Egentligen hade jag tänkt skriva ett peppigt inlägg om allt mer eller mindre bloggrelaterat skoj som inträffat i mitt liv den senaste månaden (därav bilden!), har ju varit på Ratatas utvecklingsmöte i Helsingfors, gått på bloggträff både i Åbo och Karis, träffat Hanna på kaffe i Göteborg och en massa andra saker som jag aldrig hade gjort om det inte varit för Ratata och bloggarna. Helt fantastiskt att det finns ett sånt här nätverk!

Samtidigt har jag länge velat hit och dit kring bloggandet, vill ju definitivt inte sluta blogga nu då det känns som många bloggar vaknat till liv igen men saknar lite engagemang och någon riktning för vad bloggen ska innehålla. Jag orkar inte dokumentera mitt liv med fina bilder och skulle helst spendera lite mindre tid framför datorn. Det enda som egentligen känns angeläget att blogga om är böcker och psykisk ohälsa - det sistnämnda känns svårt delvis för att det skulle bli väldigt självcentrerat och delvis för att jag är livrädd för att någon jag inte vill att ska läsa gör det, min blogg är ju inte 100 % anonym även om jag inte har namn eller bild i sidospalten. Men å andra sidan är väl de flesta bloggar (inklusive den här) uttryckligen till för navelskåderi och hur ska jag ens lite kunna bidra till att bryta tabut mot att prata om mental hälsa om jag själv inte vågar göra det? Skriva av mig kunde jag ju göra också i en privat dagbok men det känns inte alls lika givande som att slänga ut sina tankar i cyberrymden för att se om nån annan kanske känner likadant. 

 

Kommentarer (5)
Jag återkom nyss efter paus och det kändes bra. Visste inte alls vad jag skulle skriva innan, och var väldigt hängig då det kom till studierna. Men sedan vände det. Mitt råd är att känna efter, och blogga om precis det du vill när du vill. Tycker om att kika in här och navelskåderi är fullt tillåtet! Kram!
Satu17.06.15 kl. 00:25
Jag har också funderat på att ta paus, en liten från bloggandet och en lite större från studierna. Skönt att höra att det hjälpte för dig :) Kram!
17.06.15 20:14
Det var så trevligt att ses! Hoppas vi får göra det fler gånger! Jag tycker gå på magkänsla. Känns det bättre att få skriva av dig så gör det! Vi läser o finns här
H17.06.15 kl. 06:06
Alltså va fina kommentarer ni skriver! Det var jätteskoj att träffas, hoppas du får en superfin semester och lycka till med allt! :)
17.06.15 20:11
Bäst är det kanske att inte tänka så mycket på bloggen utan bara låta det bli vad det blir :) Allt i ens liv behöver ju inte vara planerat till punkt och pricka. En blogg är ju som små fragment av en själv och bara för att man visar upp några av dessa fragment betyder det ju som tur inte inte heller att man är navelskådare :) Tänk då vad en hel biografisk bok är, och att skriva biografiska böcker är ju värsta coola grejen! Tycker inte du ska känna nån press utan gå på magkänslan, precis som Hanna & Satu säger. Om allt i världen vore perfekt planerat skulle denna planet vara en bra tråkig plats! kram!
Nanó17.06.15 kl. 14:42
Hehe jo en blogg är ju egentligen en av de bästa platserna för navelskåderi, menar inte att det skulle vara en dålig sak! Har bara känt mig onödigt självcentrerad på sistone (alltså inte på bloggen utan överlag), men kanske det är helt okej. Menar inte riktigt att jag vill planera allt (fast du vet att jag tycker om att planera ;) ), utan mera att jag skulle vilja hitta det som känns roligt och meningsfullt att blogga om. Till exempel tänker jag ofta att jag ska fota saker till bloggen men när det kommer till kritan tycker jag sällan att det påriktigt är roligt att göra det och blir nästan alltid missnöjd efteråt, så skulle gärna skala bort såna grejer och fokusera på det som känns bra :) kram!
17.06.15 20:33
Håller med de andra! Känn efter och gör det som känns bäst. Blogga om det du vill, när du vill och om du vill. Pausa ifall det känns så. Tycker inte att du ska oroa dig för att uppfattas som självcentrerad heller bara för att du skulle blogga om egna upplevelser, ibland behöver man få dela med sig av saker man går igenom :) Hoppas vi ses i sommar någon gång!
Emily18.06.15 kl. 13:13
Nu svarar jag jättesent men tack för kommentaren, tror nog det blir en liten paus här snart :) Och ja hoppas vi ses, jag är i Åbo åtminstone nästan hela augusti om du är här då!
25.06.15 18:13
råka ta bort din komentar avmisstag! Men svarar här iställe! Va kul att du har fortsatt med bloggen, och de fint vara tillbaka igen :)
emilia19.06.15 kl. 08:25
oj så kan det gå! men va roligt att höra :)
25.06.15 18:16

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer