Ratatas majlista!

14.05.2015 kl. 13:28

swoon.

bildkälla

Vad är ditt mål under maj månad?

Att skriva lite på min kandidatavhandling (men inte skriva klart), läsa på djurfysiologitent och få bättre sömnvanor. Läsa någon bra bok. 

Vad kommer du vara beroende av?

Allergimedicin, näsdukar, krukväxter (vill ha meera) och vänner. 

Vad står det i ditt första inkomna sms för maj månad?

"Jee". Spännande va? I det näst första står det "Hej söta syster! Sku gärna ha setts men min kalender va helt fullpackad och ja ska imoron på vigu kurs. Kramisar! :D". 

Hur ser en typisk maj-morgon ut för dig?

Stiger upp 8-9 tiden med täppt näsa, försöker bota pollensnuvan med näskanna och andra  knep, äter gröt med banan och kanel och cyklar iväg till datasalen, bibban eller till folkhälsans byggnad efter att ha segat en stund hemma. Egentligen skulle jag vilja sova längre men eftersom sambons klocka ringer 7.45 är det ingen vits, sover inget vidare efter att ha blivit väckt en gång och försöker få in någorlunda regelbundna sömntider.

Kommer något hända denna månad som aldrig hänt tidigare?

Jag har börjat gå i terapi, det är nytt men bra! Kandidatavhandling har jag aldrig skrivit tidigare heller (kommer dock inte att bli färdig kandidat förrän om ett år tidigast, dit är det ännu 57 sp kvar efter att jag fått ynka 6 sp för avhandlingen). Funderar lite på att delta i skateworkshoppen i Ekenäs, har aldrig ens stått på en skateboard och är rädd för att falla men skulle nog kännas sjukt bra ifall jag gjorde det ändå. 

Vilken musik finns på din spellista för maj?

Just nu håller jag på och lyssnar igenom Oh Wonders alla låtar på spotify och Kents senaste album (inte så vårpeppigt kanske men annars bra). Annars är det nog bara gamla favoriter från tidigare. 

Är det något du vill ha mindre av denna månad som du hade för mycket av förra månaden?

Ångest, kallt väder och datorsittande. Nästa vecka byter jag ut datorsittandet mot tentläsningssittande, vet inte vad som nu sen är bättre.  

 

1920's vappen

Maj började rätt så bra i Helsingfors på Vanessas fest med 20-40talstema, fina bilder finns på Miilos och Fias bloggar (bilden är stulen från Miilo). 

 

Är det något du vill ha mer av denna månad som du hade för lite av förra månaden?

Ja! Vill vara gladare, sova mera, vara ute i solen, äta en glass, hinna med nöjesläsning och få inspiration till studierna och livet helt överlag. Ser fram emot att gå på Ratata-träff i Åbo också. 

Smider du redan planer inför sommaren?

Lite i smyg, har mest försökt förtränga den hela våren eftersom bristen på sommarjobb/skolrutiner och det faktum att sommaren är så överhyjpad alltid ger mig en massa ångest (man ska liksom bara glida runt och njuta i tre månader och lyckas man inte med det är det nåt fel på en. På vintern är det mera accepterat att inte vara glad hela tiden). Men jag tror det ska bli rätt så bra ändå. Tänker skriva färdigt kandidatuppsatsen, läsa massor böcker bara för skojs skull, försöka skriva och rita lite, njuta av solen och kanske hitta på nåt litet äventyr. 

Bästa drycken i maj!

Skumppa måste det väl vara? Har dock bara druckit sangria och körbärsöl en gång hittills (också bra) så får väl försöka övertala någon att ordna en skumppa-picknick. Mest blir det såklart vatten och te. 

Vad är det finaste någon sagt åt dig hittills under månaden?

Alla kommentarer på det här inlägget var väldigt fina, tack hörni <3 Om det kommer nånting bra ur den här soppan så är det nog att man kan dela med sig, få stöd av andra och upptäcka att man inte är ensam.  

Vad hoppas du att någon ännu kommer att hinna säga åt dig innan månaden är slut?

"Vill du ha ett jobb?"

Kommentarer (3)
Du är duktig som stiger upp så tidit, wow! Och joo, gå på skateworkshopen! så synd att jag inte har passligt. Och jag tror att din sommar kommer bli riktigt bra!
Fridas djurblogg19.05.15 kl. 01:30
Tack men egentligen sku jag nog helst sova längre, sover bara så dåligt efter att ha blivit väckt att det int lönar sig... men sku måsta börja gå och sova i tid också, är jättetrött alltid på morgonen så ofta fuskar jag nog lite :D Äsch va synd, sku ha varit roligt att ha dig med! Men kanske vi ses i sommar ;)
19.05.15 19:05
Hoppas att du ännu hinner få ett jobb, och om inte så släpp alla krav och prestationstankar och gör bara onödiga och roliga saker! :)
Anonymous19.05.15 kl. 13:28
Jooo! Ser nog fram emot att bara göra onödiga och roliga saker, kanske kandiskrivandet räcker helt bra som jobb :) Fick faktiskt helt jättelust att spela tv-spel efter att jag var hos er, hur roligt och onödigt är int det? :D
19.05.15 19:08
oj glömde skriva in alla fält, det är jag som är anonym... ;)
Caroline19.05.15 kl. 13:30
;)
19.05.15 19:08

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer