Läsdagbok 2015, del 1

06.05.2015 kl. 11:11

 

Inledde året med att läsa Tove Janssons Trollvinter i hopp om att stå ut med januari lite bättre. Den var fin som förväntat. 

Näst i tur var Expeditionen - min kärlekshistoria av Bea Uusma. Själva historien tilltalade mig inte speciellt och var lite rädd att bli besviken eftersom den hyllats så mycket men tvärtom sögs jag in i berättelsen och sträckläste första tredjedelen av boken. Den illustrerade utgåvan är väldigt fin och Beas besatthet smittar verkligen av sig (kan förresten tipsa om hennes sommarprat från 2014!). Fick ändå en olustig känsla efter att ha läst klart boken, slutet var såklart inte så upplyftande. 

En annan favorit var En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie, blev så glad över läsglädjen som infann sig. Att jag läste på svenska var säkert en fördel men tycker också i övrigt att boken är sträckläsvänlig, fokuset ligger till en stor del på handlingen och man behöver inte fundera igenom varje mening fem gånger trots att språket är vackert. Det kändes också bra att ens lite bättra på mina pinsamt dåliga kunskaper om Nigeria och Biafrakriget, men mest medryckt blev jag kanske ändå av karaktärerna. Önskar att jag kunde beskriva bättre, läs den bara! 

 

Kommentarer (2)
Du inspirerar mig faktiskt att ta tag i läsandet på nytt. Jag brukade läsa en hel del tidigare men det har inte blivit av nu på en längre tid… Kanske vi får ta med en trave böcker till Ängesö och läsa oss igenom sommaren :) Fin bildkombination!
Nanó06.05.15 kl. 13:39
Va kiva att min läsdagbok är till nån nytta :D Men jaaa bra idé, vi måst göra det! Jag blev förresten inspirerad av dig till den gula bilden med väggen ;)
07.05.15 12:52
Härligt! Har läst Ngozi Adichie innan men inte En halv gul sol. Som för övrigt väntar knallgult i bokhyllan. Har gillat henne massor, novellsamlingen Det där som nästan kväver dig är superfin också. Vill man ha temateori föreslår jag Mohantys feministiska texter. :)
Satu07.05.15 kl. 21:21
Jo jag ser riktigt fram emot att läsa mer av henne (kanske nåt för bokcirkeln förresten?), tänkte läsa Americanah eller just novellsamlingen till näst. Tror du skulle gilla En halv gul sol också! Mohanty är obekant för mig, tack för tipset :)
08.05.15 21:11

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer