Listan om tiden

07.05.2015 kl. 12:54

Untitled

bildkälla

Vad är ditt förhållande till tid?

Inte så bra... är väldigt dålig på att beräkna hur lång tid olika saker tar och är därför alltid sen. Har ofta ångest över hur snabbt tiden går och att man kanske borde göra mer av sitt liv än att hålla på med saker sådär lite halvhjärtat. Tiden känns ofta som nåt ogreppbart jag inte riktigt har kontroll över. 

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Kvällen, har oftast roligast då och ifall jag studerar gör tanken på att det snart är dags att avsluta jobbet det lättare att vara produktiv, vill ju hinna ännu med lite till. 

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i, bortsett från denna?

Längtar inte direkt till någon annan tidsepok men visst hade det varit fint att leva i en tid utan dagens stressiga tempo, internet och tekniken som tar över. Hade säkert mått bättre mentalt på stenåldern men å andra sidan fanns det andra problem då. 

När går tiden som snabbast?

Framför datorn, på riktigt roliga fester, när man ritar/målar (gör det dock aldrig nuförtiden, vill börja igen!) och med de bästa böckerna. 

När går tiden som långsammast?

I Arkens bibliotek med en tentbok framför näsan. 

Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Fem minuter till vardags kanske, oftast blir det bara mascara och vissa dagar inget alls. 

Vilken är det bästa veckodagen?

Fredag såklart! Gillar att i bästa fall vara produktiv på dagen samtidigt som man har veckoslutet framför sig och kan göra något roligt till kvällen. Går det inte bra med studierna blir det ändå veckoslut och dags att ta en paus. (Som föreläsningslös studerande går det såklart att planera sin tid precis som man vill, men jag försöker att alltid hålla veckosluten lediga eftersom allt funkar mycket bättre då, hinner vila lite och är mer effektiv på vardagarna sen). 

Äter du fort eller sakta?

Jättejättejättelångsamt, är alltid rädd för att folk ska tröttna på att äta lunch med mig på grund av detta. Tycker om att prata mycket i matbordet och får ont i magen om jag tvingar mig själv att äta snabbt. 

Vad gillar du minst att lägga tid på?

Att städa, läsa på tenter till kurser som känns onödiga och umgås med personer jag egentligen inte har lust att träffa.

När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?

Jag nog en nattuggla som oftast lägger mig allt för sent, sover också dåligt vilket gör att det inte känns så lockande att gå och lägga sig. Eftersom jag inte har föreläsningar blir uppstigandet ganska oregelbundet men tänker börja pröva att stiga upp samma tid varje morgon för att se om det skulle hjälpa mot sömnproblemen. 

Vad skulle du gärna haft mer tid till?

Att fundera ut vad jag ska göra med min tid, läsa bra böcker, vara i naturen, träffa fina typer, pyssla med olika kreativa saker, besöka vackra platser och bara ta det lugnt ibland. 

Var ser du dig själv om tio år?

Supersvårt att svara något konkret men jag hoppas att jag jobbar med något som jag trivs med och är omgiven av människor jag tycker om. 

 

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer