Bokenkät

23.02.2015 kl. 00:57

 

Senast utlästa bok: Expeditionen - Min kärlekshistoria av Bea Uusma, så fina bilder! Blev helt uppslukad även om slutet kändes rätt så deprimerande. 

Läser just nu: Har snart läst klart En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie, läs den! Lär mig massor hela tiden och älskar att den går så bra att sträckläsa. 

Borde eller skulle vilja läsa just nu: Borde läsa klart The Goldfinch (bara halvvägs ännu), vill läsa Ru av Kim Thúy och Lyssnerskan av Tove Jansson som jag påbörjade i början av januari men blev tvungen att lämna kvar hos min syster. 

Bok eller annan kulturupplevelse jag mest ser fram emot i år: Säger som Ida som jag lånade listan av, filmatiseringarna av Gillian Flynns Dark Places och sista delen av Hunger Games. Annars har jag ingen koll på vad som är på kommande. 

Senast fådda bok: Women Who Run with the Wolves av Clarissa Pinkola Estés, julklapp av min syster (har inte ännu hunnit läsa den dock). 

Antal biblioteksböcker hemlånade: Noll, buhu. Har en massa olästa böcker hemma och som vanligt ett låneförbud som jag inte vill betala bort eftersom jag då kan låna nya böcker och få ännu fler förseningsavgifter. 

När läste du senast en diktsamling? Hjälp, minns inte ens. I höstas försökte jag mig på en samling med amerikansk poesi men hann bara läsa några rader innan den skulle lämnas tillbaka.   

Så här håller jag koll på vad jag läst: Med listor i en liten anteckningsbok, började med vanan att skriva ner allt jag läser för 10 år sen och min dröm är att ha en hel liten bok med läsupplevelser att bläddra i när jag är gammal. 

Den tjockaste bok jag läst: 1Q84 av Haruki Murakami är den tjockaste åtminstone på senare tid, hela trilogin var 1318 sidor i pocket. Huhhu. 

 

PS. Ännu hinner man delta i tygpåsutlottningen ett par inlägg längre ner, blir så glad ifall många är med!

 

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer