Nyårslistan

02.01.2015 kl. 01:34

 

Stal en liten lista av Always Monday igen! (Översta bilderna är egna och de andra från flickr, klicka för källa.)

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?

Var ordförande för en fotoförening och åkte utanför Europa första gången i mitt liv, fotade små tidningsuppdrag och säkert en del småsaker som jag glömt.

Genomdrev du någon stor förändring?

I juni gick jag till studenthälsan på grund av ständig feber och trötthet och hamnade hos en psykolog istället, kanske ingen stor förändring eftersom inte speciellt mycket hänt men en viktig vändpunkt känns det som i alla fall. 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?  

Inget datum har fastnat men just nu känns två dagar i augusti med min syster i Sibbo skärgård speciellt minnesvärda, läste egentligen på en lite tråkig tent men tog istället ut pauserna till hundra procent. Simmade, sprang i skogen, åt frukost på stranden med fint sällskap och mådde bra helt enkelt. 

Vilka länder besökte du?  

Japan och Sverige (dvs. Stockholm). Och Åland såklart, om det räknas.  

Vad önskar du att du gjort mer?  

Roliga saker! Gått på kaffe med kompisar, läst, ritat, pysslat, skrivit, varit ute i naturen, motionerat, gosat med söta djur. 

Vad önskar du att du gjort mindre?  

Oroat mig, angstat över studieprestationer och annat, slösurfat, kommit för sent eller låtit bli att göra saker jag tänkt göra. 

 

Bonjour bunnies

 

Favoritprogram på TV?  

Tittar inte på TV nästan alls men gällande serier har Girls varit bra, skrattade också mycket åt Full Patte som kunde ses på svt play på våren. Av de filmer jag minns tyckte jag mest om Dead Poets Society, Gone Girl och The Grand Budapest Hotel. 

Bästa boken du läste i år? 

We have Always Lived in the Castle! Tyckte mycket om Fool's Fate också (det nördigare svaret). 

Största musikaliska upptäckten?   

London Grammar och Lorde. 

Vad var din största framgång på jobbet 2014?  

Studerar ju mest men att jag fick praktikplats på akademins biologiska station igen var roligt, vet dock inte om det berodde på att jag skötte mig bra i fjol eller dåligt så att de tyckte att jag behövde komma tillbaka och öva mera. 

Största framgång på det privata planet?  

Att jag börjat försöka reda ut mina problem istället för att blunda och hoppas att de försvinner. Och att inse att det kanske går att ändra på en del saker trots allt. 

Största misstaget?  

Finns en massa små misstag förstås men en sak som jag ångrar är att jag inte åkte till London i juni när mina före detta klasskompisar blev färdiga med sina fotostudier och hade slututställning, det hade varit roligt. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?  

Kanske lite lessnare och tröttare, speciellt på hösten. Planerar att vara gladare nästa år! 


Summer reading
 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 

Dissekerade en labbråtta (</3) och skulle läsa på tent men blev istället överraskad med kaka och ljus i fotoföreningens studio av några fina typer, mycket bra födelsedag (förutom råttdissekeringen då).

Vad fick dig att må bra?

Fina vänner, systrar, musik, naturen, rutiner och kurser med närstudier, bibbasällskap, nöjesläsning. 

De bästa nya människorna du träffade? 

Måste kanske säga alla fina typer som jag fått lära känna/träffat/träffat pånytt tack vare Ratata och bloggnätverket - till exempel Riina, Miilo, Fia, Emily, Satu, Vanessa, Frida, Sara, Nanó (och Maiju också, ifall du hittar hit!). Under den tid som jag bloggat har jag allt mer börjat krypa ur mitt introverta skal och därför känns det extra fint att personer som tidigare bara varit ett namn på en skärm korsar ens väg i det verkliga livet också. 

Mest stolt över?

Allt som vi ordnade med fotoföreningen och att det mesta gick bra, alla saker jag gjort som varit utanför min comfort zone, labbrapporter och uppsatser jag skrivit och att det trots allt gått ganska bra i de kurser jag slutfört. 

Högsta önskan just nu? 

Studiemotivation, inspiration, mera energi och livsglädje. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

Fundera mera på vad som gör att jag mår bra eller dåligt och ändra på mitt liv enligt det. 

 

Kommentarer (2)
jag är så glad att jag träffat dig! vill sätta ett hjärta hit men ratatas kommentarsfunktion tillåter inte det haha
Nanó03.01.15 kl. 13:14
jaaaaa! <3 <--- funkar tydligen när man svarar i alla fall ;)
05.01.15 02:36
intressant att läsa den här listan, låter verkligen som att du har gjort ganska mycket under ett år :) jag måste också säga att det varit riktigt roligt att lära känna dig och andra från ratata, det har blivit så mycket tydligare för mig att ratata är ett socialt nätverk under fjolåret!
Emily04.01.15 kl. 19:53
jag blev lite lessen när jag började göra den först faktiskt för att det kändes som jag inte kommit någon vart, men sen insåg jag att det ju inte stämde :) ganska få konkreta förändringar men mycket sånt som kanske inte syns direkt.

jo det känns jättefint att det finns ett sånt nätverk, hoppas vi syns mer i vår!

05.01.15 02:45

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer