Våren 2012

31.12.2012 kl. 16:03
 
Vanessa gjorde en så fin årsresumé med analoga bilder häromveckan att det riktigt kliar i fingrarna att göra en liknande, å andra sidan känns det lite dumt eftersom min blogg i princip går ut på lägga upp analoga bilder från förra året och jag är inte närapå klar än. Så det blir en slags kompromiss - en del digitala bilder som jag antagligen inte skulle lägga upp annars och ett par analoga som jag redan visat tidigare.


Januari

januari

 
Året började i Karis, precis som året innan dess. Jag åkte tillbaka till en ensam och stressig vecka i England, vi skulle presentera höstens fotoarbeten för lärarna. Minns att jag var missnöjd med mina bilder och mest hade lust att hoppa av skolan på direkten, kände inte alls att jag passade in. I mitten av januari fick vi en vecka ledigt som jag helst hade spenderat på en roadtrip men blev istället tvungen att åka tillbaka till Finland för att fixa körkortet och titta på snön.


Februari - Mars

Untitled

 
I februari kom snön också till England, det varade bara ett par dagar innan allt smälte bort men vi hann åtminstone spendera en hel natt på tåget hem från London som vanligtvis tog 45 minuter. I slutet av månaden steg temperaturen till sjutton grader, vi fick besök både från Finland och Holland, åkte till Dover och Brighton och fick se lite mer av landsbygden. Vi fick nya projekt i skolan och jag kände mig för en gångs skull inspirerad.
 

Untitled
 

I början av mars blev jag första gången ordentligt sjuk utomlands, vaknade mitt i natten med en njurinfektion som gjorde så ont att jag bara kunde ligga i sängen och gråta. Eftersom jag inte var inskriven någonstans fick jag vänta två dagar på att få träffa en läkare och få antibiotika som "kanske hjälper". En sjukvecka i sängen och ett helt paket Burana senare var jag på benen igen och vi fortsatte gå på långa fotopromenader, både i Rochester och i snårskogarna runt omkring.


April
 
Untitled


Första halvan av månaden bestod av ett två veckor långt påsklov, de andra åkte hem men vi tyckte det lät trist och tog en nattbuss till Glasgow istället (tur och retur från London kostade bara 25 pund!), därifrån fortsatte vi vidare med andra bussar och tåg. Vädret var uruselt, det regnade hela tiden och mitt enda par skor var konstant genomblöta. Kollektivtrafiken fungerade inte riktigt som vi hade tänkt men som tur fick vi skjuts med en massa trevliga människor som vi träffade på hostellen, mest tyskar.

Tillbaka i Rochester igen var det dags för en massa skolarbeten och fler promenader, med katter och en del intressanta engelska trädgårdsfenomen.


Maj

Untitled
 

I maj hände allt på en gång. Jag började inse att det inte var så väldigt många dagar kvar av året så det blev ganska många utflykter och London-besök. En annan sak jag insåg var att jag inte längre skulle ha tillgång till skolans utrustning, fotade mer än tidigare med Bronican och spenderade nästan varje ledig dag i mörkrummet tills jag blev tvungen att sälja bort den sista filmen och fotopappret. Samtidigt skulle det läsas på inträdesprov, alla saker som skulle med till Finland packas ihop, och så skulle vårt slutarbete som vi slitit med hela våren göras klart (planeringsskedet var roligt men slutresultatet... nä).
 

Untitled
 

Sista dagen i England steg jag upp klockan fyra för att skura badkaret och klämma in de sista sakerna i kappsäcken, rusade till skolan för hejdå och presentation av sista projektet, innan vi hoppade på tåget till flygfältet för att åka hem för första gången på fyra och en halv månad, förutom att det inte kändes som att åka hem utan som att åka bort.
 

Och det var den våren.

 

Kommentarer (1)
Nåmen va snäll du e! :) Ja gillar Januari o April väldigt mycket, fina bilder! Hoppas du haft ett skönt jullov!
vanessa02.01.13 kl. 15:26
Själv e du, tack så mycket! Och detsamma :) Roligt att du tyckte om januaribilden, hade alldeles glömt bort att den fanns tills nu när jag började söka efter bilder från våren.
05.01.13 19:55

 

En plats för ord, bilder och tankar. Fotoalbum, bokhylla, antecknings- block.

25, Åbo. 

 

Follow

 

Senaste kommentarer